1) De docent toont aan dat hij bij het ontwerpen van leerpraktijken met inzet van ICT leerdoelen, leerprocessen en toetsing op elkaar zijn afgestemd.

Zoals eerder benoemt maak ik veel gebruik van powerpoint of prezi. Omdat ik zo de leerling een bepaalde structuur van kennisoverdracht kan geven. Hierbij gebruik ik natuurlijk voor elke les lesdoelen, die ik ook duidelijk maak aan de leerling, meestal met behulp van de powerpoint (zie powerpoint en lesplanformulier). Het toetsen is bij mij altijd nog gegaan via een toets die aangeleverd wordt door de uitgever van het boek dat de school gebruikt. Of ik maak zelf een atlas toetsje etc. Formatief toetsen doe ik echter wel zoals eerder benoemd veelal via kahoot of socrative (zie bestand voor uitslag socrative). Deze sluiten altijd aan bij wat er in de lessen gedaan is. In het geval van de powerpoint en lesplan heb ik niet getoets via kahoot, omdat dit met het de inhoud van de les lastiger was. Maar ik gebruik het wel degelijk.

De Verenigde staten
PowerPoint – 1,4 MB 166 downloads
Lesplanformulier VHS 17-05-2016
Word – 24,9 KB 179 downloads
Class_07_12_2015__14_08_SR_paragraaf8hetnederlandslandschapontstaat
Excel – 10,2 KB 307 downloads

2) De docent toont aan een relevante, rijke en effectieve leeromgeving te kunnen inrichten met ICT.

Zoals eerder gezegd heb ik hier nog weinig tot geen ervaring mee, buiten het feit dat ik vanuit het NHL met blackboard werk en eventueel weet hoe zaken te delen via blackboard. Echter heb ik hier nog geen gebruik van gemaakt. 

Wel maak ik gebruik van deze site als het gaat om het werken met digiborden en tablets. Deze site biedt de leerling en mij een elektronische leeromgeving aan, waar ik zo af en toe gebruik van maak. Ik denk dat dit een goed voorbeeld is van een rijke en effectieve leeromgeving. 

3) De docent toont aan individuele leerprocessen en samenwerkend leren te kunnen aansturen en begeleiden met een effectieve inzet van ICT.

Hiervoor wil ik verwijzen naar deze site. Dit is een excursie naar het dorp Peize, waarbij de leerlingen eventueel met ipad de route en vragen kunnen krijgen en zo zelf de route lopen. De docent begeleidt de leerling hier alleen bij en stuurt aan. Het enige wat hiervoor moet gebeuren is het digitaal maken van de vragen en de route, waarna de leerlingen bijvoorbeeld met iPad door het dorp heen kunnen lopen. Ook heb ik in het 2e jaar en 3e jaar meegeholpen en leerlinen begeleid bij een excursie vanuit het Drachts Lyceum die volledig digitaal ging (route en vragen). Zie bestand voor beoordeling Agnes Jansen van de excursie. Dit ging via Arcgis, en toen heb ik de leerlingen begeleid bij hun excursie (zie afbeelding).

Beoordeling Veldwerk Friesland Hilco Strijbos, Werner Kuipers, Emiel Weber, Jesse Doesburg
Word – 166,4 KB 153 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb